maandag 1 mei 2023

Nieuwsbrief 26 april

 

Secretaris Lou Slangen Koningsgraven 30, 6363BE Wijnandsrade. 06-53668232, mail; slangen.lou@gmail.com   www.kbonuth.blogspot.nl Bank rek. Nr.NL 82 RABO 01377 26 163. Nieuwsbrief van 26 april 2023. Aan leden, ereleden en geestelijk adviseur. Hierbij vraag ik uw aandacht voor het volgende:

 

*Met innige deelneming maken wij bekend dat sinds de vorige nieuwsbrief ons lid, Dhr. Wiel Heuijerjans in de leeftijd van 95 jaar is overleden.

* De dagtocht naar de kasteeltuinen in Arcen op 24 mei.

We bezoeken met een luxe touringcar de kasteeltuinen van Arcen. Deze zijn gelegen in het pittoreske dorpje Arcen in de prachtige Maasduinen van Noord -Limburg, is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Laat uw zintuigen prikkelen, beleef de historie en ontdek meer dan 15 unieke tuinen die zijn aangelegd rondom een historische buitenplaats met een 17e eeuws kasteel. Het uit 1651 daterende poortgebouw met het arsenaal van de 14 en 15 eeuwse wapens als entree. Het Kasteel dat u binnen kunt bezoeken met zijn vele kamers en zalen met kunst, antiek en bloemsierkunst is te bezichtigen en het Koetshuis dat ook als restaurant dienst doet maar ook om koetsen uit het verleden te bezichtigen. En de Oranjerie waar vroeger de kuipplanten overwinterde is nu een winkel, waar u een aandenken of streekproducten kunt kopen. Er zijn diverse rustplekken.  Kortom een gevulde dag. Op de terugweg naar het restaurant kunnen we ook nog een stop maken bij een aspergeboer waar diegene die dat wil zijn asperges te kopen. Vertrek in Hulsberg om 9.45 uur, in Nuth bij bakkerij Voncken 10.00 uur, aankomst bij de kasteeltuinen omstreeks 11.00 uur. Vertrek naar het restaurant en aspergeboer 16.00 uur, diner bij restaurant Geraats in Grathem om 17.00 uur tot ± 19.15. Aankomst terug in Nuth ± 20.00 uur. U kunt zelf een lunch pakketje en een flesje drinken meenemen of in het restaurant uw lunch kopen, de keuze is aan u.                                                                                                                

De kosten voor (gast)leden van KBO Nuth is de gereduceerde prijs van € 45.00, niet leden betalen de volle prijs á € 55.00, (iemand die voor of tijdens de reis lid wil worden betaalt ook de (ledenprijs) dat is inclusief, de collectieve reisverzekering.

Opgeven via onderstaand strookje vanaf zaterdagmorgen 29 april om gelijke kansen voor iedereen mogelijk te maken, want vol = vol, maar ten laatst vóór 16 mei 2023.

 

  *Ledenwerfactie KBO Nuth.

Wij zijn steeds op zoek naar nieuwe leden. Door overlijden, verhuizing en opzegging dreigt ons ledenaantal terug te lopen.

We willen er graag nieuwe leden bij. Ook jonge senioren (vanaf 50 jaar) zijn van harte welkom. Voor hen willen we graag een aangepast programma verzorgen.

U allen kunt ons helpen met het werven van nieuwe leden. De meeste reclame gaat natuurlijk uit van mond tot mond reclame. Echter u kunt ook actief mensen benaderen om lid te worden van KBO Nuth. Hebt u vrienden, buren of familieleden die graag meedoen, maar niet de stap durven te zetten, neem hen dan eens gewoon mee en laat hen kennis maken met een van de vele activiteiten van ons.

Brengt u een lid aan, dan ontvangt u van ons een tegoedbon van € 5,00 (behalve bestuursleden), te verzilveren op een van onze activiteiten waarvoor betaald moet worden. Bijvoorbeeld de paasviering, een bustocht of excursie enz. Help ons de ledenaantallen op peil te houden of liever nog om meer leden te krijgen. Zo blijven we een bloeiende vereniging die actief is en kan blijven.

 

(1)

*Op woensdag 3 en 17 mei 2023 zijn er weer de gezellige kienmiddagen in de grote zaal van het Cultureel Trefcentrum. Vanaf 12.45 uur kunt u kienkaarten kopen. Aanvang is 13.30 uur. 

Wij zoeken nog een vrijwillig(st)er die de kiennummers wil afroepen.

 

 *Politie veilig met financiën, vervolg: Tips Veilig in huis;

·       Doe nooit zomaar open. Kijk eerst door het raam of de (digitale) deurspion.

·       Gebruik een deurkier standhouder en gebruik deze correct. Als u binnen bent, is de haak altijd open, ook bij het slapen gaan. (het is geen veiligheidslot) bij nood is dat een extra hindernis voor de Brandweer of Politie.

·       Als u niemand verwacht, doe niet open en neem niets aan als u niets besteld heeft omwille van uw eigen veiligheid. Neem voor de buren alleen iets aan als u dit heeft afgesproken.

·       Geef aan niemand uw pinpas of pincode (ook niet aan bedrijven).

·       Sluit de deur als u binnen geld gaat halen voor bijvoorbeeld een collecte.

·       Wees alert op oplichters die producten aan de deur willen verkopen.

·       U kunt vragen naar een legitimatiebewijs, maar vertrouw er niet volledig op! Het is namelijk moeilijk om de echtheid ervan vast te stellen. Bel bij twijfel naar het desbetreffende bedrijf. (zoek het nummer zelf op en niet het telefoonnummer die de persoon u aanbiedt.

·       Heeft u toch de deur open gedaan voor een onbekende? Spreek dan af dat deze persoon terugkomt wanneer er iemand bij u is.

·       Ga niet in op een verzoek van een onbekende (kind, nette vrouw/man) met een smoes, zoals vragen om een glaasje water, gebruik maken van de telefoon of toilet.

·       Als u toch iemand binnen laat, sluit zelf de deur achter u, zodat er geen handlangers achter uw bezoek naar binnen kunnen sluipen.

·       Blijf bij uw bezoek en verlaat de ruimte niet om iets te halen! Laat u niet afleiden.

Wordt vervolgd in de volgende nieuwsbrief.

 

Houdt u zich aan de aanmeldingsdata, bij iedere activiteit komen aanmeldingen te laat binnen, ook wij moeten ons houden aan de tijd voor bestellingen van documentatie of catering.

 

*Vrijwillige Ouderen Adviseurs (VOA). Worden vanaf 2023 meedenkers genoemd in Beekdaelen. Deze mensen kunnen u behulpzaam zijn bij de voorbereiding op een keukentafelgesprek met de gemeente, op het gebied van financiën, wonen, welzijn en zorg. Afhankelijk van de hulpvraag zoeken zij samen met de ouderen naar een passende oplossing en hoe deze oplossing gezocht moet worden. Het gaat om de ouderen te ondersteunen, te bemiddelen en te adviseren.

U bent niet gebonden aan een VOA uit Nuth. U kunt ook van een andere VOA gebruik maken. Dit geldt ook voor mensen die geen lid van de KBO zijn. In Nuth: Dhr. Jan Janssen 045-524 2273, in Hulsberg: Mevr. Bertie Peeters 045-405 2695, Mevr. Marjo Pluijmaekers 06-22470573, in Schimmert: Dhr. Frits Janssen 045-404 1446, Dhr. Henry Okkersen045-404 1732, en Dhr. Chrit Leenders 06-81881773. Misschien wilt u ook Vrijwillige Ouder adviseur worden en een opleiding daarvoor volgen? Meld u vrijblijvend aan.

 

*Spreuk van de maand: Geloof in jezelf. Jij bent de enige die jouw leven kan veranderen.

 

*Met vriendelijke groeten namens het bestuur. Wiel van Goethem, voorzitter KBO Nuth Schmeddingstraat 7, 6361AZ Nuth Tel. 045-5244386 of 06-58855634. Mail w.van.goethem@ziggo.nl

 

*De volgende nieuwsbrief kunt u omstreeks 25 mei 2023 verwachten.                                            (2)

*De stichting SAN wil vanaf vrijdag 21 april elke vrijdag van 13.00 u. tot 15.30 uur in het Kabuuske Wilhelminastraat 1 in Nuth een Sam-sam middag houden.

Wat is Sam-sam? Sam-sam is geven en delen.( in tijden dat we het zwaar hebben) Kom gezellig levensmiddelen “winkelen” voor minder bedeelden, u kunt er houdbare levensmiddelen brengen/weggeven/schenken en /of halen/meenemen/ontvangen. Geven is ook mogelijk bij de uitgang van de Jumbo daar staat een winkelkar. Hierin kun je houdbare levensmiddelen schenken. Mensen die het moeilijk hebben om rond te komen kunnen dan in het Kabuuske iets komen halen, (neem je boodschappentas mee). Natuurlijk is er ook tijd voor een praatje onder het genot van een kopje koffie.

Er kan ook geruild worden, iemand wil bijvoorbeeld eieren van eigen kippen ruilen voor een pakje koffie of iets anders, er is van alles mogelijk.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten